Nu trebuie să îți spună nimeni, pentru că deja știi că geanta pe care o porți spune foarte mult despre stilul tău, carieră sau despre modul de viață. Chiar dacă uneori nici nu te mai gândești ce porți pe umăr, oamenii din jurul tău, colegii de la serviciu, trecătorii din mall sau colegele de la sala de fitness, toți fac diverse presupuneri despre tine după geanta pe care o alegi. Încearcă să-ți selectezi singură stilul și modelul, de multe ori cele primite cadou poate nu te reprezintă, și ia în considerare câteva sfaturi.

Alege modelul perfect

Nu ai timp de cumpărături prin oraș, așa că ai decis să apelezi la un magazin online pentru următoarea ta achiziție? Foarte bine, găsești o mare varietate de produse doar la un click distanță. La fel ca atunci când îți cumperi pantofi, geanta perfectă pentru tine ar trebui să fie un mix între confort și stilul personal. Alege o poșetă pe care o vei purta cu plăcere, dar care poate duce toate cele necesare de zi cu zi.

Gentuțele mai mici sunt ideale pentru petreceri sau pentru călătorii, pe când cele mari se potrivesc mai bine la cumpărături sau la serviciu. Tot o geantă mai mare și încăpătoare va fi alegerea de care ai nevoie într-o călătorie cu avionul, ca bagaj de mână, în care poate încăpea o eșarfă sau o pereche de mănuși pentru vremea rece de la destinație, o carte sau chiar o gustare.

Iar genul de gentuță poștaș, care se poartă peste piept, este alegerea potrivită atunci când ai nevoie de mâini libere. Iar la ocazii speciale sau nunți, ai nevoie doar de un mic model de clutch care se asortează cu pantofii.

Falsuri sau originale

Pasiunea ta pentru jocurile online ți-a adus în ultima vreme o mică avere la care nici nu te așteptai? Norocul ți-a surâs și alegerile tale la pariere online s-au dovedit câștigătoare, așa că e momentul perfect să mergi la cumpărături după o nouă pereche de pantofi și, de ce nu, o geantă originală care să se asorteze. Dacă ți-ai dorit acest lucru de mult timp, poți să încerci și o poșetă de designer, dar pregătește-te să achiți destul de mult pentru un produs care face exact același lucru ca și o imitație – îți păstrează lucrurile esențiale. Ai putea alege o poșetă care este inspirată de un model celebru dar, pentru că nu are exact același aspect, va costa ceva mai puțin.

Moda revine

Dacă ai cheltuit jumătate din salariul tău pe o comandă online pentru o singură poșetă, nu te descuraja. Chiar dacă moda trece repede, e bine cunoscut faptul că moda revine, așa că modelul tău cel scump va fi iar bun de purtat peste câțiva ani.

Geanta de serviciu

Site-urile sunt pline de modele de genți practice și comode, care pot fi cu ușurință adaptate oricărei ținute. Geanta pentru serviciu nu trebuie neapărat să fie inspirată de pe podium, poate fi și mai puțin pretențioasă, pentru că o vei arunca pe bancheta din spate de cele mai multe ori sau o vei așeza pe tejgheaua cofetăriei la care te oprești în drum spre casă. Pentru serviciu alege o geantă destul de încăpătoare, care se poate purta pe umăr, dar pe care să nu o târâi pe jos atunci când alegi să o ții în mână. Negru, maro sau bej sunt culori clasice pe care le poți asorta la orice, însă o poșetă roșie sau alb imaculat va face minuni pentru a-ți completa vestimentația office.

Gentuțe mici

Modelele mici și comode, sau care se poartă peste piept, au fost mereu alegerea femeilor cosmopolite, a turistelor grăbite sau a adolescentelor moderne. La acest model, moda înclină spre minimalist și monocromatic și pot fi purtate și asortate foarte bine cu bijuterii supradimensionate sau lucrate manual. Poți alege ce îți place, negrul clasic sau o paletă cromatică veselă și multicoloră, dar acest gen de poșetă cu siguranță nu ar trebui să-ți lipsească din dulap.