Potrivit Societății Române de Ortopedie, destul de multe persoane poartă încălțăminte neadecvată, de o dimensiune nepotrivită, ceea ce este destul de incomod și, în același timp, poate duce la deformări dureroase. Poate atunci când probezi prima dată o pereche de pantofi aceștia par comozi și ușori, fără puncte de presiune; dacă însă după ore întregi începi să resimți dureri și abia aștepți să te descalți, atunci înseamnă că nu ai ales mărimea potrivită.

Odată cu creșterea în popularitate a magazinelor online, a crescut și numărul clienților care preferă cumpărăturile comode de acasă. Dacă vrei să faci alegerile potrivite și să nu te alegi cu o pereche de pantofi care te chinuie, fii atent la câteva idei pe care e bine să le iei în considerare.

Măsoară acasă

Poți să îți măsori acasă destul de ușor piciorul, pentru a ști exact ce dimensiune să cauți. Ia o foaie de hârtie și trasează conturul piciorului, cât mai exact, iar apoi măsoară câți centimetri sunt de la vârf până la călcâi. Iar data viitoare când ești pe site, uită-te la tabelul de mărimi câți centimetri are o anumită mărime a producătorului respectiv. Nu uita și de lățimea labei piciorului, la fel de importantă.

Dacă nu ai încredere în abilitățile tale de a face o măsurătoare corectă, apelează la un specialist, care îți va măsura dimensiunile cu un instrument special.

Forma încălțămintei

Dacă porți 39, nu e obligatoriu să ți se potrivească toate modele care au această dimensiune. La femei, de exemplu, pantofii cu vârf ascuțit trebuie, de multe ori, achiziționați într-o mărime mai mare, datorită formei incomode și a faptului că piciorul nu ajunge chiar până la vârf. Dacă ai laba piciorului mai lată, evită încălțămintea îngustă sau care are cusături în zona mai lată a piciorului.

Alege în funcție de anotimp

De regulă, pe timpul verii, datorită căldurii și a consumului crescut de lichide, picioarele pot fi ușor umflate, ia în considerare acest lucru când alegi perechea de pantofi online, din moment ce nu îi poți proba. Iar dacă ai nevoie de o pereche de ghete călduroase pentru iarnă, căptușite cu blană, ar fi indicat să achiziționezi o mărime mai mare decât de obicei, datorită stratului suplimentar de material din interior. Și ține minte că un picior înghesuit în încălțăminte va avea probleme de circulație și vei avea mult mai repede o senzație de frig.

Iar dacă vrei informații suplimentare despre mărimi, poți consulta oricând și părerile altor utilizatori care au cumpărat perechea respectivă, poți afla opinii sincere despre calitatea produsului.